TALOUSDEMOKRATIA (TD) - MITÄ SE ON?

Nykysysteemissä yksityisten pankki-instituuttien tyhjästä luoma raha (eli velka) on kierrossa olevasta kokonaisrahamäärästä hulppeat 95-98%a (länsimaissa), paperia ja kolikoita loput. Tätähän ei rivikansalaisille ole opetettu.

Alla esitys nykyisestä rahajärjestelmästä.

 

 

TD'ssa rahan luontioikeus palautetaan valtiolle ja ennen kaikkea sen kontrolliin. Siis demokraattisesti ohjattavaksi, jolloin nykyinen klepto/plutokratia siirtyy historian kirjoihin.

Alla esitys TD'sta ehkä havainnollistaa asioita.

 

 

Tänään uutisointia propagandaa, loan heittoa jne. on vaikka minkä asian puolesta ja vastaan, mutta lähes poikkeuksetta (pintaa raaputtamattakin) vastaan tulee kysymys rahasta. Tai oikeastaan sen puute.

Se selittyy yksinkertaisesti sillä, että pankit lainatessaan tyhjästä eivät luo korkoa. Kun velat tulevat maksuun korkoineen, niin lopputuloksena on aina tilanne, että osa velkaisista ei kykene maksamaan ja putoaa rattaiden väliin. He menettävät usein siis talonsa, firmansa - elämäntyönsä.

Jotta systeemi pysyy pystyssä, velkaa pitää ottaa koko ajan enemmän -itse asiassa kiihtyvään tahtiin- että aikaisemmat velat voitaisiin maksaa. Tämä on syy, jonka takia TVn puhuvat päät höpöttävät kasvusta loputtomiin. Se, että ikuinen kasvu (syöpä?) on jo maalaisjärjellä mahdoton, ei haittaa.

 

Kasvun uskonto on tuhlaamisen, roskaamisen ja stressaantumisen ideologia. On juostava yhä nopeammin, että pysytään edes jotenkuten paikalla.

 

Nyt kun olemme jättäneet fossiilisilla polttoaineilla hyperpumpatun gigaluokan Ponzi-huijauksen huipun taakse, niin alamäki on väistämätön ja jälki tulee olemaan sen mukaista.

Sikäli kun pidetään kiinni vallitsevasta järjestelmästä eli yksityisen tyhjästä luodun rahan takaisinmaksusta, niin kaikki muu on "pakon" sanelemana "leikattavien", "vähennettävien", "pakkomyytävien" jne. listalla. Kuunnelkaa vaikka IMF'n, BIS'in, EKP'n, FED'n jne. "hyväntahtoisten" vaatimusten opastusten sisältöä.

Vimosimpana esimerkkinä Irlanti: lentokentät, juna- ja energiayhtiöt sekä satamat, televisiokanavat jne. huutokaupattavaksi. Veikkauksia noiden hinnoittelusta, kun menevät yksityisomistukseen?

 

Kun verotuloista nopeasti kasvava osa tulee menemään nykyisten ja tulevien velkojen hoitoon, niin kiertoon jää yhä vähemmän rahaa. Edessä on siis deflaatio eikä inflaatio. Lisävelan ottamistahan eivät nykyiset johtoporsaamme näe ongelmana pitäessään kasvun uskonnosta kiinni - mutta tuo on räikeää itsehuijausta.

Lopputuloksena on megaluokan SuperLamaTM, joka ilmenee loputtomina vararikkoina, lainojen pakkomaksuina, irtisanomisina jne. - aluksi. Loppupeleissä tullaan epäilemättä näkemään kansalaislevottomuutta, suoranaisesta kapinointia sekä -historiaa miettiessä- verisiä (resurssi)sotia.

 

Talousdemokratia mahdollistaa mm. perustulon jokaiselle, joka välittömästi laskee työnantajamaksuja ja kannustaa yrittäjyyteen. Byrokratiaa voidaan leikata rutkasti, koska paperin tönijöitä ei enää tarvita - itse uskon, että moni "toimistorotta" olisi suorastaan innoissaan näistä järjestelyistä.

Valtion ja kuntien lainojen maksamisen poistuessa veroaste laskee, samoin tavaroiden hinnat laskevat. Miten tuo on mahdollista?!?!? Tällä hetkellä tavaroiden ja palvelujen hinnoissa on veroja 50-70%a laskentatavasta riippuen!!!

Eläkkeet, infrastruktuuri, peruspalvelut - sairaan/vanhusten hoito, koulut (ruokailut, ei tarvitse lopettaa tai pienentää kouluja ja/tai opetusryhmiä), posti jne. voidaan ylläpitää paljon varmemmin - kautta maan. Työllisyyden hoitaminen on käsittämättömän paljon helpompaa.

Yksi parhaista asioista mielestäni olisi myös kaikenlaisen rikollisuuden torjuntaan saatava työvoima. Paikallispoliisit saataisiin takaisin pieniin kyliin, eikä tarvitsisi pi55i sukassa syrjäkylillä vartoa poliisia hädän hetkellä. Samoin palolaitokset saataisiin varmistettua ym. ym.

Jokainen keksinee lisää esimerkkejä sillä oletuksella, että valtio ostaa työpanokset em. asioihin - tietenkin kilpailuttamalla. Kaikkinensa yhteiskunnan hektisyyttä pitäisi saada laskettua selvästi.

 

Kuulostaako liian hyvältä, mihin TD sitten vaikuttaisi negatiivisesti?

Pankkijärjestelmä tietenkin joutuisi perustavaa laatua olevaan mankeliin osittaisten kansallistamisten jne. kautta. Eipä silti, pankkijärjestelmä nykyisellään on jo ajanut kiville - mutta sen perkaaminen ei olisi kansan kannalta niin tuskainen operaatio kuin mihin nyt ollaan menossa.

Samoin nykyisten lainojen kanssa on odotettavissa melkoista setvimistä - kuinkas muuten.

Poliitikot ja virkamieskoneisto joutuisivat miettimään tehtävänsä uusiksi, mutta eikö heidän olekin korkea aika jo herätä todellisuuteen. He eivät pysy pallillaan ilman toimivaa yhteiskuntaa.

Jep, Suomi ei pysy SuperLamanTM vaikutusten ulkopuolella armaan talousministerimme puheista huolimatta. Irlanti tulee nykymenolla 100varmasti "kylään" tännekin.

 

Talousdemokratia ei valitettavasti tule pelastamaan ihmiskuntaa edessä häämöttävältä neulansilmältä, mutta se mahdollistaa rajallisten resurssien järjellisemmän käytön. Nykysysteemi - ei missään tapauksessa.

TDn kautta voitaisiin rakentaa hajautetumpaa yhteiskuntaa - ja se on propagandasta huolimatta huomattavan paljon paremmin pystyssä pysyvä.

Energiahuoltoon Suomen pitäisikin panostaa, koska maamme on enemmän kuin haavoittuvainen öljyn, hiilen ja kaasun toimitusten nikottelulle. Ydinvoimakaan ei ole mikään autuaaksi tekevä ratkaisu, koska polttoaine noihin laitoksiin tulee ulkomailta.

 

Yhdistyksen sivuilta voit lukea lisää selkokielellä asiaa. Jäseneksi voi liittyä täältä, kunhan on tarkastanut säännöt täältä. Naamakirjasta (facebook) löytyy myös paljon asiaa TD'n ajatusten tiimoilta.

 

Kiitos mielenkiinnostasi (kannattajakortteja täyttämään, marsu-marsu ;-)

Pahoillani jos teksti osin kuulosti pelottelulta, mutta näin itse näen tilanteemme.

Aki

Kommentoi 

 

LISÄYS: Jos kuka ei vielä ole katsonut Markku Uusipaavalniemen haastattelua syyskuulta 2010 YouTube'sta, niin se löytyy linkkeinä esim. tuosta keskustelupalstalta. Siellä on kylkiäisenä ladattavat .3gp -versiot (sopivan pieniä), niin voitte kavereillekin näyttää keskustelun herättäjänä.

 


01.08.2010 01:30 |