PIENEMPI PAHA - JA HUKKAAN MENEVÄT ÄÄNET

Viime keväänä loputtomasti sanottiin pienpuolueiden äänestämisen olevan äänien hukkaamista. Näin residentin vaalien aikaan keskustelu taitaa enemmänkin pyöriä "pienemmän pahan" valinnassa. Tai no - ovatkohan nuo toisiaan poissulkevia verbaalisivalluksia?

 

Joka tapauksessa en ole kauheasti seurannut mediasirkusta asian tiimoilta. Kuka ikinä valitaankin "arvojohtajaksi", niin hän on mahdottomassa tilanteessa - kuten istuva eduskuntakin.

Poislukien diktatooriset valtuudet, niin kenelläkään ei ole välineitä pysäyttää vauhkoontunutta sijoittajalaumaa. Ja mitä diktaattorien pitkäkestoiseen yleishyödylliseen "suunnitelmallisuuteen" tulee, niin ei tarvinne enempiä selitellä...

 

CthulhuForPresident

Cthulhu presidentiksi - miksi tyytyä pienempään pahaan?

Itse taidan äänestää turhia selittelyjä välttävää -äh- siekailematonta -tai no- rehellistä vaihtoehtoa. Cthulhu'han on Lovecraft'in tuotannossa vilahteleva emäpahis, joka nukkuu syvällä meressä - noustakseen joku "kaunis" päivä.

Pelkään, että tästä vuodesta on tulossa todella "kauniiden" päivien loputon ketju... (ó_ò)

 

Muistellaanpa vähän Kreikan lainojen parin vimosen vuoden historiasta. Ensin piti lainoista mitätöidä 20%, sitten lähestyttiin 50%a - ja vimosimmat luvut ovat 20%n takaisin saamiset. Jatkuvasti puheissa on ollut sijoittajavastuu, mutta kukapa vapaaehtoisesti menettäisi 80%a sijoituksestaan?

Alta vähän kuvaa mitä tuo 80% voisi käytännössä tarkoittaa. IMF, €urovaltiot ja €KP karhuavat 100%a takaisin samalla kun junan alle nakataan, eläke-, vakuutus- ja sijoitusrahastoja sekä pankkeja - mutta ennen kaikkea kreikkalaisten sosiaaliturva ja eläkkeet massiivisten yksityistämisprojektien kaverina.

Mitäpä ratkaisuja luulette muissa heikossa hapessa olevissa €uromaissa ajettavan eteenpäin?

 

GreeceCreditors2012

Puolueiden ja poliitikkojen tilanteen Kreikassa arvaa jokainen, mutta entäs normi-ihmiset sitten? En teistä tiedä, mutta lastentarhaan hylätyt lapset kertovat melkoisestä epätoivosta. Mutta hei, sehän on ihan ok että yhteiskunta kalvetaan luurangoksi - kunhan finanssimaailma ei kärsi.

Hei, Aki - etkös sinä juuri lukenut, että pankit menettävät sijoituksiaan? Jep, luin - mutta tämä tietenkin koskee vain niitä pienempiä, "ei-liian-suuria-kaatumaan" -luokan laitoksia. Toistan tähän sen minkä olen jonkun kerran jo sanonut: €KP ostaa sisäpiiriltä kukkupaprut 100%n hinnoilla ja karhuaa sitten kaiken rivikansalaisilta.

 

Painotan: ei ole tapahtunut mitään "setelirahoitusta".

 

Jos €KP ei karhua pankeilta keräämiään käytettyjä WC-papereita €urovaltioilta ja kansalaisilta, niin sitten voidaan puhua "setelirahoituksesta". Ei ennen.

Mikään realistinen ei puhu sen puolesta, että €KP luopuisi vaatimuksistaan. Koko operaatio on vain ollut pankkien pelastamista - ja ennen kaikkea sitä, että nyt kansalaiset voivat olla vihaisia €KP'lle ja poliitikoille, kun finanssiala saa jatkaa kissanpäiviä.

 

Ettei tarvitse muiden maiden ankeutta päivitellä, niin meillä Jykä lupaa hoitaa säntillisesti samaa ideologiaa täälläkin. Tämä itse asiassa liittyy peri-inhimilliseen taipumukseen, ei osata asettua toisen asemaan vaikka kuinka pahalta näyttäisi.

Tai ei ainakaan niin paljon, että oman "turvallisen" kuplan ulkopuolelle uskaltaisi kurottaa. Tämä tietenkin lupaa surkeutta ja soraääniä kaikille ja kaikilta.

Ottaako pattiin? Ei selvästikään riittävästi, kun vain näitä vinkumistekstejä luet. Oikea kysymys onkin - aiotko sinä TEHDÄ jotain?

 

Pirujen seinällemaalaajia alkaa olla jo aika lailla esillä. Daneric'iltä myös rutkasti mielenkiintoisia käppyröitä tässä - varsinkin tämä pisti silmään: ns. "fiksu raha" on myynyt pari kuukautta kuin viimeistä päivää.

Noo - noiden käppyröiden "lukeminen" on tietenkin oma taiteenlajinsa... mutta entäs kun Saksan 6kk'n lainapaperit kelpaavat negatiivisella korolla (ensimmäisen kerran historiassa). Pelko sijoitusten palaamisesta taas käsillä?

 

Historiaa kun katsotaan näillä sivuilla kohta 3½v kirjoiteltujen tapahtumien valossa, niin standardiratkaisuhan on ollut sota. Meneekin mielenkiintoiseksi kun seuraa maailman tapahtumia - perinteisesti Lähi-Idässähän mörkö kyyristelee, joten Iranin kovistelu on 100%sesti normitoimintaa. Huomion ohjaus taiteena?

Sittenkin on hyvä pitää töppöset maassa - Iranin "ydinase" on varsin varmasti pelkkä PR-juttu. Sitä vastoin on hyvä pitää mielessä mistä tässä on oikeasti kysymys - valuuttojen uudelleen määrittelemisestä.

Eikä kannata unohtaa Hobaman puheita armeijan keskittymisestä Aasian mantereelle (CIA varmaan hoitelee takapihaa eli Etelä-Amerikkaa - kuten tähänkin asti).

 

Edelliseen liittyy tietenkin auktoriteettien kumarruskoulutus lätäkön takana. Tässä pitkähkö ja erittäin tyly teksti koulumaailmasta "vapauden" maassa. Sakkoja sekä käsirautoja heti alimmilta luokilta alkaen.

Samaan aikaan armeijan aseista kopioituja peliohjaimia tarjoillaan mahdollisimman nuorille. Niinhän se on - harjoittelu pitää aloittaa nuorena. Osa nykysoltuista on tainnut omiin työvälineisiinsä ihastua jo niin etteivät voi elää ilman noita.

Tai sitten yrittävät myytä niitä eteenpäin.

 

Varmuuden vuoksi piiloharhaisia (siis sinä ja minä), jotka eivät tiedosta riippuvuuttaan puuppatuubasta, viekoitellaan mediatulvan laajentamisella. Ubatuban tarjontaa paisutetaan ihan ammattilaisvoimin.

Eipä jää turhaa aikaa miettiä maailmaa...

 

Tässä vielä juttu Saksan uusiutuvista energioista - puolet siitä on yksityisten omistuksessa. Sopii hyvin tuon "Sähköverkon tulevaisuus" -juttuni kaveriksi. Omavaraisuus ei ole kaikkialla samassa arvossa... tai vähäteltyä.

Jos jäi em. tekstistäni paha maku suuhun, niin uskokaa huviksenne että haluan olla väärässä. Niin kuin monen muunkin asian suhteen (>_<)

 

Lopuksi positiivisia uutisia - pian voi silmien väriä muuttaa laserilla nopeasti. Tätähän minä olenkin jo odottanut ja kaivannut (ô_ô)

>sarkarsmia<

 


 

Asiasta toiseen - täällä sisä-Suomessa ei Kuopiota, Iisalmea ja Oulua lukuunottamatta tunnu olevan kiinnostusta minun esitelmä/keskustelu-iltoihin. Tai ainakaan en ole muualta saanut yhteydenottoja.

Jos juttuni kiinnostavat, niin miksi et järjestä iltasta? 10-20 ihmistä riittää aivan mainiosti keskustelun aikaansaamiseksi. Paikaksi kelpaa missä vain on lämmöt, läppäri ja videotykki. Kirjasto, koulusali, kokoustila jne. Kolehdilla paikan mahd. vuokra, matkakulut sekä ruokkiminen + vähän vaivanpalkkaa minulle järjestynevät.

Ei kuulosta aivan mahdottomalta, vai?

 

Toisaalta joulukuun esitys on tosiaan jo Ubatubassa ja siten ehkä tuntuu hölmöltä osallistua live-esitykseen. Mainittakoon kuitenkin, että päivitän tuota jatkuvasti - ja jossain välissä pitää vetää tarkemmin rajattuja asioita auki eli niitä paljon kaivattuja ratkaisuja.

Tosin en juuri usko vaihtoehtojen esittelyn toteutuvan suuressa mittakaavassa (media, talouspapit, poliitikot) ennen kuin nykyjärjestely on laskenut reisille perinpohjin. Sittenkin toivon antavani ajatussiemeniä tulevaa varten, sillä ei näitä lähitulevaisuudessa meille ainakaan telkusta tai pankeista tarjoilla.

 

FascismWarning

Keppiä vain - ei saa poiketa massata, ei. Ei saa itse varautua mihinkään - kuin syömään tarjoilevasta kädestä. Ja kiittämään syvästi.

Lienee syytä aloittaa vuosi ABCn dokkarilla, jonka loppukaneetti kertoo kaiken oleellisen. Kärähtänyt pörssipeluri on päässyt konsultiksi - ja epäkohtia paljastanut kaveri on taloudellisesti todella tiukoilla.

 

Jotenkin luulen, että vuoden musiikkikappale voip olla "Crash". Mitä tästä voimme sitten päätellä? Hölmöläisten peiton jatkamista kenties?

Ai niin, "Hauskaa" Uutta Vuotta - naurettavissa ehdotuksissa ja yrityksissä ongelmien ratkaisemiseksi tulee olemaan rutkasti ihmeteltävää. Vuoden sijoitusvinkki: reippaasti samariinia sekä itsellesi sopivia rauhoittavia aineita.

 


11.01.2012 07:38 |